Deze lijst bevat informatie over zaken die Zegveld en de Meije betreffen; neem bij vragen contact op met onze dorpsconsulent. De contactgegevens staan onder elke pagina.
Mist u iets, meld het ons via het contactformulier.
Welzijn Zegveld en NPV
Naast Zegveld Zorgt zijn ook Welzijn Zegveld en de NPV – Nederlandse Patiënten Vereniging -actief in ons dorp op het gebied van zorg en welzijn.
Welzijn Zegveld heeft o.a. activiteiten op het gebied van beweging voor ouderen op de dinsdagmorgen, kaarten en een warme maaltijd eens per maand. Voor nadere informatie zie de website https://www.stichting-welzijn-zegveld.nl/ of neem contact via https://www.stichting-welzijn-zegveld.nl/contact
Meer informatie over NPV Woerden kunt u vinden op https://www.npvzorg.nl/afdelingen/woerden/th-wo/ of neem contact op met Gerdi van Elk, Coördinator NPV-Vrijwilligers dichtbij Zegveld en Woerdense Verlaat – (06) 14 13 32 65, email: gerdivanelk@npvwoerden.nl
Administratieve hulp
- Als er in uw omgeving niemand is om u te helpen met een aantal administratieve zaken waar u zelf echt niet meer uitkomt, dan kan een vrijwilliger u misschien helpen. Het kan om allerlei zaken gaan, zoals:
- het op orde brengen van uw administratie;
- post en papieren doornemen en bepalen wat er moet gebeuren;
- formulieren invullen;
- inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten;
- een overzicht maken van betalingen en eventueel schuldhulpverlening regelen.
Neem contact op met onze dorpsconsulent om u in contact te brengen met een vrijwilliger.
Alarmnummers
Algemeen Alarmnummer: 112
- Politie: 0900 – 8844
- ANWB Alarmcentrale: +31882692888
- Dierenambulance: 0900-0245
- Eurocross International: 071-3646200
- Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
- Politie: 0900-8844
- Slachtofferhulp Nederland: 0900-0101
- Stichting Consument en Veiligheid: 020-5114567
- HALT Nederland: 071-7502100
- EHBO Nederland/ Oranje Kruis: 070-3383232
- Schadefonds Geweldsmisdrijven: 070-4142000
Apotheek en Huisarts
Wij verwijzen u graag naar de website van huisartsenpraktijk Zegveld voor praktijkinformatie, herhaalrecepten e.d.
Automaatje
De vrijwillige vervoersservice voor en door eigen bewoners
Bent u minder mobiel, heeft u geen eigen auto of is openbaar vervoer/taxi een probleem? Dan kunt u gebruik maken van AutoMaatje Woerden.
Wie kan er gebruik maken van AutoMaatje?
Wilt u naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heeft u een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kunt u geen redelijk beroep doen op vervoer met indicatie?
ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen. Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt u met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.
Hoe werkt het?
- Bel om een ritje aan te vragen minimaal 2 werkdagen van tevoren op werkdagen tussen 9:00 – 13:00 uur naar 06-31936612.
- We rijden binnen Woerden en ook naar bestemmingen buiten Woerden. Zowel doordeweeks als in het weekend.
- Is de afspraak binnen een uur afgelopen dan wacht de vrijwilliger. Duurt de afspraak langer, wordt er een ophaaltijd afgesproken.
- De AutoMaatje medewerker gaat na uw telefoontje opzoek naar een beschikbare vrijwilliger om u te rijden. Als deze gevonden is wordt u terug gebeld met de naam van de vrijwillige chauffeur die u rijdt.
- De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt rechtstreeks aan de vrijwilliger betaald in de auto.
Aanmelden?
Voordat u gebruik kunt maken van AutoMaatje Woerden dient u zich aan te melden.
Contactgegevens: E-mail: automaatje@thuishuiswoerden.nl
Tel.: 06-31936612, bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 – 13:00 uur
Bent u eenzaam of kent u iemand die eenzaam is?
Wat is Eenzaamheid
Eenzaamheid is heel normaal, het hoort bij het leven
Eenzame gevoelens ontstaan als je verbindingen met andere mensen niet op orde zijn. Het is net als honger en dorst, een gevoel dat je iets te kort komt. Eenzame gevoelens geven jou het signaal dat je onvoldoende tegemoetkomt aan je behoefte tot verbinding met andere mensen. Dit is een heel persoonlijk gevoel en ervaart iedereen dus op zijn of haar eigen manier.
We hebben allemaal de behoefte aan het verbonden zijn met andere mensen
Wanneer eenzaamheid langer duurt, veranderen je hersenen, je verandert als persoon. Het maakt je niet alleen ongelukkig, maar ook ongezond. Je kunt je verdrietig, onzeker, angstig en misschien ook machteloos voelen. Je kunt het leggen van contacten als onprettig ervaren of ertegenop zien, je kunt besluiteloosheid ervaren en je kunt merken dat je sociale vaardigheden je steeds meer in de steek laten.
Oorzaken van eenzaamheid
Eenzame gevoelens kun je al je hele leven met je meedragen of ze kunnen op latere leeftijd ontstaan. Er zijn diverse situaties waardoor mensen zich eenzaam kunnen gaan voelen. Meestal is er iets in je leven gebeurd waardoor je een bepaalde periode niet open stond voor contacten. De patronen van verbinding zijn verbroken. Het gaat niet meer zoals je het gewend was. Dit kunnen diversen gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld:
- Je gaat naar een andere school of je gaat een opleiding volgen
- Je krijgt je eerste baan of je wisselt van baan of er zijn grote veranderingen binnen je werksituatie
- Je gaat met pensioen of je krijgt je ontslag
- Je gaat op jezelf wonen of verhuizen
- Je bent als migrant je thuisland verloren
- Je krijgt een relatie, je gaat samenwonen of trouwen of je gaat scheiden
- Je krijgt een kind of er komt een gezinswijziging
- Er komt verandering in je gezondheid of in de gezondheid van iemand in je omgeving
- Je moet leven met een beperking
- Er komt iemand te overlijden
Maar denk ook aan momenten wanneer je het gevoel hebt dat je je niet thuis voelt in de situatie of relatie waar je je op dat moment in bevindt.
Steeds wanneer een belangrijk levenspatroon wijzigt, is het nodig om op zoek te gaan naar een nieuwe balans waar jij je weer goed bij voelt. Soms gaat dat eenvoudig, soms is er meer tijd nodig om dat te realiseren. Als je net na zo’n gebeurtenis gevoelens van eenzaamheid hebt, is dat heel normaal. Wanneer het gevoel te lang aanhoudt (rond 1 jaar of langer) en wanneer eenzaamheid langzaam je leven gaat beheersen, is het van belang om in actie te komen!
Kom in actie: vraag op tijd hulp
Heb je gedurende langere tijd weinig of geen goed contact met andere mensen dan wordt het steeds moeilijker om er zelf nog uit te komen.
Uit onderzoek is gebleken dat er hersenverandering optreden bij mensen die zich langere tijd eenzaam voelen.Hoe langer je je eenzaam voelt, des te langer je in hetzelfde patroon blijft zitten en dan wordt het steeds moeilijker om hier alleen uit te komen. Wij hebben de afgelopen periode al veel mensen geholpen met onze workshops en cursussen. De cursussen “Creatief Leven” en “Leef” zijn inmiddels zo vaak gegeven dat we hiermee een succesvolle oplossing bieden voor een steeds groter maatschappelijk probleem.
Tot slot
Duidelijk is dat eenzaamheid een serieus probleem vormt voor onze samenleving en dat het de individuele kwaliteit van leven behoorlijk kan verstoren.
Vroeger dachten we dat degene die last had van eenzaamheid ‘gewoon’ in contact gebracht moest worden met de medemens. Het is een hardnekkig beeld. Veel oplossingen in het heden zijn nog gericht op die oude gedachte. Omdat er echter hersenverandering optreden, zal duidelijk zijn dat alleen het zoeken naar contacten of in contact brengen met anderen, bij langdurig gevoelde eenzaamheid, geen soelaas biedt.
Wat wel werkt is, zorgen dat het negatieve effect van eenzaamheid doorbroken wordt. Dat kan veelal alleen met intensieve begeleiding en training. Zodra je je weer beter in je vel voelt zitten kun je van daaruit op eigen kracht weer contacten aangaan. Contact dat past bij je individuele behoefte.
Herken je jezelf in wat hierboven is beschreven?
Voel je vrij om contact op te nemen met
Via e-mail: info@aenbtraining.nl
Via Telefoon: Ans Tersteeg: 06 83876853
Samen bespreekt zij wat het beste bij jou past.
Bewegen
ZegveldZorgt verzorgt, stimuleert of faciliteert diverse activiteiten, zoals o.a. het wandelen (bewegen voor ouderen .
Naast ZegveldZorgt vervult de Stichting Welzijn Zegveld ook een aantal activiteiten: voor meer informatie bezoek hun website: https://www.stichting-welzijn-zegveld.nl/activiteiten/
Het Beweegteam Woerden stimuleert en motiveert om in beweging te komen! Bij het Beweegteam werken buurtsportcoaches en de combinatiefunctionarissen die actief zijn in de hele gemeente Woerden, zowel in de stad Woerden, als in de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld. Voor meer informatie: https://beweegteamwoerden.nl/
Sporten in Woerden? Bekijk het sport- en beweegaanbod!
Bent u benieuwd wat nou écht een sport voor u is? De sport- en beweegwijzer biedt een zo volledig mogelijk overzicht van sporten en verenigingen in de gemeente Woerden. U kunt op deze website zoeken op verschillende categorieën sporten, de hoogte van de contributie, locaties, fysieke mogelijkheden en nog veel meer… Start nu met sporten in Woerden!
Veel sport- en beweegplezier!
Voor meer informatie: https://beweegwijzerwoerden.nl/
Bibliotheek
Op de website van www.bibliotheekuv.nl kunt u allerlei (aktuele) informatie vinden.
lVestiging Zegveld, Middenweg 2-c, 3474 KC Zegveld,
Vestiging Woerden, Meulmansweg 27, 3441 AT Woerden
Boodschappendienst
Wordt of is het voor u moeilijk om zelf uw boodschappen te doen. Dit kan een tijdelijk probleem zijn maar misschien moet er een oplossing worden gezocht voor langere termijn. Onze dorpsconsulent gaat voor u op zoek naar een vrijwilliger die bereid is u hiermee een handje te helpen.
Burenhulp
Deze website kan voor u ook van dienst zijn: https://www.hartvoorwoerden.nl/burenhulp
Buslijnen
Naar en van Zegveld gaan de volgende buslijnen 524, 724, 101. De lijnen 524 en 101 rijden alleen op werkdagen en lijn 724 rijdt ook op zaterdag
Druk hier voor de link naar de openbaar vervoer app moovit.
Moovit helpt u de beste manier te vinden om naar Zegveld te reizen met een stap-per-stap routebeschrijving vanaf het dichtstbijzijnde OV-station of -halte.
- Bekijk dienstregelingen, routes, tijdroosters en ontdek hoelang het duurt om naar Zegveld te gaan.
- Op zoek naar de dichtstbijzijnde halte of station bij Zegveld? Bekijk deze lijst met de haltes die zich het dichtst bij uw bestemming bevinden: Zegveld.
Dagbesteding
De dagbesteding is bedoeld voor ouderen die nog volledig zelfstandig thuis wonen of bij familie en eventueel al enige vorm van thuiszorg krijgen. Het betreft mensen die een of enkele dagen per week baat hebben bij (re)activering, verzorging, structuur en/of ondersteuning bij diverse activiteiten in het dagelijkse leven.
Neem contact op met onze dorpsconsulent voor meer informatie.
Fysiotherapie
Fysio-Aktief Zegveld, Boschsloot 28 3474 HK Zegveld, Tel: 0348 69 15 78
Als u fysiotherapie nodig heeft kunt u contact opnemen met: Fysio-Aktief: https://fysio-aktief.nl
Geld en Recht, Woerdenwijzer
Heb je vragen over je uitkering, tegemoetkomingen, toeslagen of belasting? Weet je niet waar je terecht kunt voor hulp of vragen over uitkeringen, financiën? Of stapelen de ongeopende enveloppen zich op? Hierbij zijn de organisatie die hierbij ondersteuning kunnen bieden. Zie 0p Woerden Wijzer: Geld en Recht
Bij veel mensen stapelen de schulden zich soms op dreigt dit te gaan gebeuren. Zorg dat mensen hulp krijgen vóórdat ze in de financiële problemen komen. En neem contact op met organisaties die kunnen adviseren en mogelijk ondersteunen
Groene Hart pas
De Groene Hart Pas is een pas waar mensen met een laag inkomen een tegoed op krijgen van de gemeente.
Deze pas is aan te vragen op https://www.groenehartpas.nl/informatie-over-aanvragen
Het aanbod van de gemeente Woerden is te vinden via de volgende link:
Huishoudelijke hulp
Als het u door ziekte of ouderdom niet meer lukt uw huis goed schoon te houden en u heeft huishoudelijke hulp nodig, kunt u een beroep doen op de dorpsconsulent.
Hulp bieden
Lijkt het u leuk om een activiteit in het dorp te ondersteunen, zelf een activiteit te starten en deze ideeën te bespreken met iemand, neem dan gerust contact op met onze dorpsconsulent. Deze gaat graag in gesprek over de mogelijkheden die er zijn en kan samen met u kijken naar welke organisaties daarvoor zijn.
Hulp geven via Zegveld Zorgt kan op diverse manieren; er zijn wekelijkse activiteiten zoals koffiedrinken en wandelen.
Verder zijn er in de gemeente ook in andere dorp en wijken activiteiten.
Ook kunt u zich aanmelden voor klussen via de pagina van hartvoorwoerden op deze website (op wat voor gebied dan ook). Als u daar nieuw bent dan moet u een profiel aanmaken via: Inloggen – Hart voor Woerden. U kunt dan kiezen voor een ‘openbaar’ hulpaanbod waarin u vertelt wie u bent en wat u graag zou willen doen. Dan kom je in dit overzicht te staan: Overzicht vrijwilligers in Woerden. Je kan dan afwachten of organisaties je bijvoorbeeld benaderen. Of je kan zelf ook reageren op vacatures. Als je een leuke hebt gezien klik je op ‘ik wil helpen’ en dan kom je in contact met de hulpvragen. Die knop ziet er zo uit::
Sinds vorig jaar kan je ook een ‘light versie’ gebruiken waarmee je je wel aanmeldt, maar je account/hulpaanbod niet zichtbaar is voor organisaties en hulpvragers. Dus dan kan jij zelf alleen organisaties of buurtgenoten benaderen die hulp zoeken.
Jeugd en Gezin, Woerdenwijzer
Als ouder van een kind tussen de 0 en 18 jaar heeft u misschien weleens vragen of zorgen over het gedrag, de ontwikkeling of de opvoeding van uw kind. Voor steun of hulp kunt u terecht op verschillende plaatsen. Zoals het consultatiebureau, school of Woerdenwijzer: Jeugd en Gezin
Kerken
Nederlands Hervormde kerk Zegveld, Hoofdweg 72, 3474 JG Zegveld
Locatie Voorhof, Hoofdweg 48, 3474 JG Zegveld, Reserveringen via 0348-417 373 of E-mail: voorhof@hervormdzegveld.nl
RK: Onze Lieve Vrouw Geboorte, Meije 137, 2411 PN Bodegraven (Parochie Pax Christi )
Secretariaat: de heer J. Nollet, telefoon 0348-691212, E-mail: secr.meijezegveld@parochiepaxchristi.nl
secretariaatsadres en aam is gewijzigd: aanpassen
moet de gereformeerde kerk toegevoegd worden – is dat intussen PKN??
Klussen
Wordt het lastig of onmogelijk voor u om zelf een klusje in huis te doen. Komt dat doordat u bijvoorbeeld al wat ouder bent of door een fysieke beperking of slechte mobiliteit. Misschien kunnen wij die handige doe-het-zelver vinden die u kan helpen met het ophangen van een plank of dat ene haakje dat u mist in de keuken of badkamer. Zoek op de site van vrijwilligerswerk, via deze link.
Leven met kanker - inloophuis
Iedereen die te maken heeft met kanker kan ook in de Corona tijd in het inloophuis terecht voor een kopje thee of koffie en een kleinschalige activiteit. Graag wel even aanmelden van tevoren via telefoonnummer 0348 447643 of 06-14004496 of mailen naar info@inloophuislevenmetkanker.nl. Je bent van harte welkom! Het adres is Wilhelminaweg 12 in Woerden.
Maaltijdvoorziening
Elke dag een gezonde maaltijd klaarmaken kan een hele opgave zijn en lukt niet altijd. Dit kan een tijdelijk probleem zijn of wat langer duren. Helaas kan Zegveld Zorgt op dit moment (nog) geen maaltijdservice aanbieden.
Maatje/Gezelschap
Vindt u het af en toe heel ongezellig om alleen op pad te gaan. Lijkt het u fijn iets te gaan ondernemen met iemand anders. Bijvoorbeeld ergens wat gaan drinken of een hapje eten. Naar de bioscoop, een stukje fietsen, naar het zwembad of een boodschap doen.Wij kunnen voor u op zoek naar een ‘maatje’, maar u kunt ook eens een kijkje nemen op de website van Handjehelpen.nl: https://www.maatjesgezocht.nl/ik-zoek-een-maatje. Maatjes Gezocht helpt niet alleen ouderen, maar is er ook voor jongeren die op zoek zijn naar iemand die naar ze luistert, aandacht geeft, steunt en weer op weg helpt.
Medisch vervoer
Medisch vervoer (ziekenvervoer) is vervoer naar en van een ziekenhuis, zorgverlener of instelling. In sommige gevallen vergoedt de zorgverzekeraar het vervoer. Dit hangt af van het soort vervoer, de ziekte die iemand heeft en waar iemand naartoe moet. Op de website van de Rijksoverheid en op de website van de gemeente Woerden kunt u hierover meer informatie vinden.
Meedoen en meehelpen, Woerdenwijzer
Meedoen is deelnemen aan het leven. Anderen ontmoeten, bijvoorbeeld als je weinig mensen ziet, Soms kun je daarbij hulp gebruiken. Zie bijv. op Woerden Wijzer: Meedoen en meehelpen
Personenalarmering
Wanneer krijgt u personenalarmering voor thuis vergoed?
- Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van uw situatie. Met een personenalarm voor thuis kunt u in een noodgeval verbinding maken met directe hulp of een meldkamer. Zijn er medische redenen voor personenalarmering, dan vergoedt uw zorgverzekeraar mogelijk een deel van de kosten. U moet een verklaring van uw huisarts hebben, waarin staat dat u personenalarmering nodig heeft. Alleen de apparatuur wordt vergoed. De abonnementskosten voor de meldkamer moet u zelf betalen. Voor meer informatie en de voorwaarden kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar.
- Vergoeding personenalarmering bij sociale redenen: Soms kunt u via de gemeente een aansluiting krijgen op de personenalarmering. Dat kan alleen als u om sociale redenen een alarm nodig heeft. U voelt zich bijvoorbeeld thuis niet veilig. En u heeft geen mensen in de buurt die u kunt waarschuwen als er iets mis is. U kunt met uw gemeente overleggen wat voor u mogelijk is. Niet alle gemeenten vergoeden de personenalarmering.
- Veel organisaties voor wonen, welzijn en zorg (thuiszorginstellingen, verzorgingshuizen) leveren personenalarmeringssystemen. Deze organisaties kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden. Ook kunt u terecht bij uw gemeente voor informatie.
- Hoe werkt personenalarmering? Als u een noodsignaal afgeeft, legt u rechtstreeks contact met:
- familie, buren of een mantelzorger, of
- een meldkamer. De meldkamer schakelt familie, buren, een mantelzorger of een professionele hulpverlener in.
- Op de website van de rijksoverheid kunt u ook informatie vinden over personenalarmering: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/vraag-en-antwoord/wanneer-krijg-ik-personenalarmering-voor-thuis-vergoed.
Seniorencoach Lderly
Kwaliteit van leven, wat betekent dat voor u, wat maakt voor u het leven zinvol?
In het proces van ouder worden komen veel veranderingen op ons pad die vragen om een nieuwe oriëntatie wat betreft o.a. ons sociaal netwerk, lichamelijk functioneren, omgaan met verlies, ons geheugen, omgaan met alleen zijn. Veel senioren hebben behoefte om te praten over hun eigen proces van ouder worden. Hierbij kan een seniorencoach ondersteuning bieden.
Lderly biedt hiernaast ook praktische individuele begeleiding aan senioren. Voor meer informatie kunt u bellen met Anja Boers 06 110 639 39 of kijk even op de website: www.lderly.nl. Ook vindt u veel actuele informatie op mijn instagram account lderly_senioren
Stichting Logeerhuis Bredius
Het Logeerhuis is bedoeld voor mensen met een beperkte levensverwachting, primair woonachtig binnen de regio Woerden, teneinde de betrokken mantelzorgers tijdelijk te ontlasten,Park Oudeland, 74, 3443 AJ Woerden – 0348 591010 – Info@logeerhuisbredius.nl, website met veel informatie: www.logeerhuisbredius.nl
Thuiszorg en Hulpmiddelen
Meditheek (voor thuiszorgartikelen): Bezoekadres:Terschellingkade 6, Woerden – Telefoon: 0348 – 434831.
Vierstroom Thuiszorgwinkel Woerden: Bezoekadres: Achterstraat 18a, 3441 EH WOERDEN – Telefoon 0900 – 2 88 77 66 (algemeen nummer)
U kunt bij deze winkels onder andere terecht voor:
- Braces en bandages. Bevat o.a. braces, compressen en tapes
- Communicatiehulpmiddelen. Bevat o.a. mobiele senioren telefoons en senioren telefoons.
- Toilet en badkamer. Bevat o.a. badkamerhulpmiddelen, toiletstoelen en toilethulpmiddelen.
- Fitness en therapie artikelen. Bevat o.a. bewegingstrainers.
- Mobiliteit. Bevat o.a. krukken, rollators, rollatoraccessoires, scootmobielen en wandelstokken.
- Slapen. Bevat o.a. bedtafels, hoofdkussens en matrashoezen.
- Wonen. Bevat o.a. antislip hulpmiddelen, huishoudelijke hulpmiddelen, keukenhulpmiddelen en medicijnmeldersZ
- Zwanger, kraamtijd en baby. Bevat o.a. bedverhogers, borstkolven, flessen en flesspenen.
Tuinonderhoud
Vertrouwenspersoon
Veelgestelde vragen, Woerdenwijzer
Woerden Wijzer:
Voedingsdeskundige
Nog geen info
Vrijwilligerswerk in Zegveld en de Meije
Wilt u vrijwilligerswerk in Zegveld en/of de Meije doen: kijkt u dan op deze website:
Vrijwilligerswerk in Zegveld & de Meije
Wil jij iets betekenen voor jouw buurtgenoten in Zegveld en de Meije (ook Bodegraafse en Nieuwkoopse Meije)? Bekijk hieronder waar jouw hulp nodig is. Zie je een vrijwilligersvacature die bij je past? Klik dan op ‘Ik wil helpen’ om direct te reageren.
Wil je liever zelf aangeven wat je leuk vindt om te doen? Plaats dan een hulpaanbod op de website en vertel wat je zoekt.
Hulp nodig bij het reageren of plaatsen van een bericht? Neem contact op met onze dorpsconsulent (zie contactgegevens onder aan deze pagina)
Meedoen aan een bestaande activiteit of iets nieuws starten?
Wil je aansluiten bij een lopende activiteit in Zegveld of de Meije? Of heb je een goed idee voor een nieuwe activiteit? Bespreek de mogelijkheden met onze dorpsconsulent. Deze helpt je graag verder en kan je in contact brengen met de juiste organisaties.
Werken en leren, Woerdenwijzer
Uitgangspunt hierbij is wat je doet, doet ertoe! Met aangesloten organisaties kunt u hierover in gesprek gaan. Zie bijv. op Woerden Wijzer: Werken en leren
Wonen en Vervoer, Woerdenwijzer
Voor seniorenhuisvesting zie de Pionier op deze website,. Voor dit en andere woonvragen zie ook Woerden Wijzer: Wonen en vervoer
Ziekenhuizen
Woerden is een van de St. Antonius-locaties waar u na verwijzing van uw huisarts terecht kunt voor medische zorg.
Spoedzorg: Voor spoedzorg gaat u naar St. Antonius Utrecht of Nieuwegein, Contact: 088 320 30 00, Postadres: Postbus 2500, 3430 EM Nieuwegein
Bezoekadres polikliniek Woerden: Polanerbaan 2, 3447 GN Woerden
Algemeen Alarmnummer: 112
- Politie: 0900 – 8844
- ANWB Alarmcentrale: +31882692888
- Dierenambulance: 0900-0245
- Eurocross International: 071-3646200
- Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
- Politie: 0900-8844
- Slachtofferhulp Nederland: 0900-0101
- Stichting Consument en Veiligheid: 020-5114567
- HALT Nederland: 071-7502100
- EHBO Nederland/ Oranje Kruis: 070-3383232
- Schadefonds Geweldsmisdrijven: 070-4142000
Zoekvraag op Woerdenwijzer
Woerden Wijzer algemeen:
- En u kunt natuurlijk ook een zoekvraag invoeren,
Zorg en Welzijn, Woerdenwijzer
Zorg draait vooral om zorgen rond het zelfstandig en veilig kunnen wonen, Dit kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn – verpleging, tandartsassistent, etc. Welzijn draait om ondersteuning en om ‘je goed voelen’.
Zie op Woerden Wijzer: Zorg en Welzijn